Skip to content

1VSDAT

Open menu
שני, 01 אפריל 2013 16:20

מניין בא המימון לתרגילים השיווקיים של חב"ד

דרג מאמר זה
(0 מדרגים)
 
הטקטיקות השיווקיות של חב"ד – מגוון מאמרים
 
חב"ד און ליין ושטורעם-נט, 11.3.13 עד 25.3.13
 
ראה רשימת מאמרים בהמשך
 
אין בעיני דבר נעלה יותר מעזרה לאחינו הנזקקים ונראה שאין תנועה שמצטיינת בכך יותר מחב"ד. החסידים הללו טורחים מבעוד יום לארגן מאות סדרים ציבוריים בהם מתארחים בליל הסדר רבבות יהודים שמפאת גילם, בריאותם, מצבם המשפחתי או יכולותיהם הכלכליות אינם יכולים לערוך בעצמם את סדר הפסח. לאלפים שאינם מסוגלים להשתתף בסדרי הפסח הציבוריים, חסידי חב"ד מרכזים ושולחים ערכות חג ולמעוטי יכולת רבים הם גם שולחים ארגזים של 'קמחא דפסחא' שיאפשרו למשפחות הללו להעביר את שבוע הפסח בכבוד, ואולי אף ברווחה יחסית. במקביל התנועה אינה מזניחה את תלמידי מוסדות החינוך ברחבי הארץ ועבורם היא עורכת ימים 'חווייתיים' במסגרתם הילדים נחשפים למנהגי חג הפסח ואופים בעצמם מצה שמורה אותה הם לוקחים עימם הביתה.
 
תרומתה של חב"ד לחברה ולקהילה ראויה לכל שבח ורק קצת חבל שהדחף לפעילות המבורכת נובע פחות מרצונם הטוב של החסידים ויותר מ'יוזמתו וקריאתו של כבוד קדושת הרבי' שבשנת 1986 ניצל את ביקורם של שני הרבנים הראשיים לישראל והציע להם לארגן סדרים ציבוריים לנזקקים. באותו מעמד הוא אף הבטיח להם עזרה במימון הסדרים הללו והרבנים הראשיים שכנראה לא רצו, או לא יכלו, לסרב לו העניקו לרעיון את תמיכתם. הם רק לא לקחו בחשבון שהרבי מליובאוויטש היה גאון שיווקי שהבין שהרבנות הראשית של ארץ ישראל אינה מסוגלת להרים פרויקט כה מורכב ובסופו של דבר המשימה תיפול על כתפיו של גוף גדול ומאורגן שיוכל לנהל את כל הצדדים הלוגיסטיים של המהלך. כשהרבנות כשלה, החסידות אכן הרימה את הכפפה והחלה לערוך בעצמם את סדרי הפסח ההמוניים ולצדם את משלוחי ה'קמחא דפסחא' ואת הפעילויות החווייתיות בבתי הספר ובגנים.
 
חב"ד אינה תנועה שדוגלת במתן בסתר ולכן שמה, סמליה ותמונתו של האדמו"ר האחרון שלה מרבים להתנוסס בכל מקום בו היא מנהלת את פעילתה. סדרי הפסח, משלוח ארגזי האוכל והפעילות במוסדות החינוכיים מאפשרים לה להציג את פניה היפים, המחייכים, התומכים והתורמים ולהעביר את מסריה, באמצעות עלוני הסברה, הטפות, דרשות ודוגמאות חיות, לציבור גדול של אנשים שאינם אמונים על חשיבה ביקורתית. האנשים הללו אינם מזהים את האופי המיסיונרי של הפעילות והם לומדים לראות בחב"ד את המייצג המובהק של היהדות המטיבה והמחבקת, נפתחים למסריו של הרבי מליובאוויטש ומאמצים את התקווה הפשטנית לגאולה שהפכה את החסידות הזאת לפלג הדתי בעל קצב הגידול הגבוה ביותר במדינת ישראל.
 
לא צריך להיות מומחה פיננסי בכדי להבין שסדרים הציבוריים וחבילות מזון עולים הרבה כסף, למעשה הרבה מאד כסף, ואם נוסיף לכך את עלויות השכירות והתפעול של 300 בתי חב"ד, את עלות הפעילויות הרבות שהחסידות מנהלת בכל אחד מחגי ישראל, את טנקי המצוות, החוברות, החוזרים, ספרי התניא, נרות השבת, המצות השמורות, אזני ההמן, הסופגניות ושאר המתנות, הדורונים, התשרים והתופינים שהתנועה מחלקת ביד נדיבה כמעט לכל דכפין נאלץ להגיע למסקנה שאת רמת ההוצאות הזאת יכולה לשמר רק תנועה בעלת כיסים מאד, מאד עמוקים. לחלק לא קטן מפעילותה של חב"ד אחראים אמנם המתנדבים שבוחרים לשמש כ'שלוחים' כמעט ללא כל תמורה. גם את תלמידי הישיבות ובנות האולפנות של חב"ד ניתן לגייס במקרה הצורך וכולם, כמובן, ימהרו לעשות את רצון הרבי מבלי להעלות על דעתם שמגיע להם תשלום עבור זמנם ומאמציהם. בחלק מהעלויות הכבדות יותר נושאים גבירים, ישראלים וזרים כאחד, שנשבו בקסמו של הרבי ובשטיפת המוח של ממשיכי דרכו והחליטו לעזור לחב"ד 'להפיץ את המעיינות' ול'קרב' את היהודים למלך המשיח מליובאוויטש שעתיד להביא עמו את גאולת כל עם ישראל. חלק לא מבוטל מגיע גם ממקורות עצמיים של החסידות: הכנסות מהוצאת הספרים, ירושות של חסידים שהשתכנעו להוסיף את אחת מעמותות החסידות כמוטבה בצוואתם, ירושות של יהודים תמימים שהחסידות איכשהו הצליחה לשכנעם להוסיפה לצוואתם, תרומות של חסידים, ובמידה פחותה יותר של הציבור הרחב, ולבטח גם איזו שהיא השתתפות של תנועת חב"ד העולמית אף שלזאת יש לא מעט כאבי ראש משל עצמה.
 
מהיכן, אם כן, מגיע המימון לפעולות השיווקיות הגרנדיוזיות של חב"ד? מאתנו כמובן: מהרשויות המקומיות, חברות המתנ"סים, קופות צדקה, ועדי קהילות, קרנות חסד, הקרן לידידות בראשותו של הרב יחיאל אקשטיין (כמה אירוני שקרן של תורמים נוצריים מארה"ב עוזרת בפעילות השיווקית של קבוצה חרדית ששנאת הנצרות היא נר לרגליה) ומן הסתם גם מעטיני האוצר מהם חב"ד, כמו כל החרדים שמקימים עמותות שמבקשות ומקבלות תקציבים ממשלתיים לניהול פעילותם המבורכת, כבר למדה לינוק לרוויה.
 
המאמרים הבאים, והתמונות המצורפות אליהם, ממחישים את הקף הבעיה:
 
השלוחים נערכים לסדרים הציבוריים
 
 
חב"ד און ליין, 5.3.13
 
 
 
במפגש שקיים מרכז צעירי אגודת חב"ד בארץ הקודש השתתפו למעלה מ-200 שלוחים העורכים סדרים ציבוריים. המשתתפים ציינו כי התרומה של יום העיון משמעותית עבורם, והביעו תודתם העמוקה ל'כולל חב"ד' ו'לקרן מרומים' השותפים למיזם הסדרים הציבוריים.
 
צעירי חב"ד יספקו ערכות אירוח לסדרים הציבוריים ברחבי הארץ
 
 
חב"ד און ליין, 13.3.13
 
 
 
צעירי אגודת חב"ד תספק השנה ערכות אירוח לסדרים הציבוריים אותם יערכו 300 סניפי בתי חב"ד בישראל. הערכות כוללות סעודת חג עשירה באיכות טובה ביותר, שתייה, מצות עבודת יד, יין ומיץ ענבים, כלים חד פעמיים מהודרים ומפות, כלי הגשה ועוד. מלבד הסיוע לשלוחים בעריכת הסדרים ושדרוג שולחן החג, המטרה העיקרית של המיזם: הגדלת מספר האורחים בסדרים, ביטול גביית התשלום מהמשתתפים, והוספת סדרים נוספים. המבצע מתקיים בשיתוף פעולה עם קרן מרומים וכולל חב"ד.
 
צעירי חב"ד מזמינים להשתתף בסדרים הציבוריים
 
 
חב"ד און ליין, 11.3.13
 
 
 
צעירי חב"ד מזמינים את עם ישראל להשתתף בסדרים הציבוריים המאורגנים על-ידי סניפי בתי חב"ד ברחבי הארץ. צעירי-חב"ד ערכו מאז ומתמיד סדרים ציבוריים לציבור הרחב. המבצע קיבל תפנית בעת ביקורם של הרבניים הראשיים אצל הרבי מליובאוויטש בשנת תשמ"ו. הרבי עורר שהרבנים יארגנו סדרים פומביים ויזמינו את תושבי המקום להשתתף בהם. כדי לדרבן את הרבנים לעניין, אמר הרבי כי הוא מוכן להשתתף בהוצאות אלו כמיטב יכולתו, וציין כי יצרף לכך עוד תורמים שישמחו להשתתף במימון האירועים הללו. מה שלא נעשה ע"י רבני הערים, נטלו על עצמם צעירי-חב"ד, פעולה שהתחזקה מאד עם גל העלייה הגדולה לארץ בשנת תשנ"א. השנה יערכו מאות סדרים בכל רחבי הארץ.
 
דובר חב"ד צופה כי השנה ירשמו ישראלים רבים לסדרים, בעיקר משפחות חד-הוריות, בודדים וקשישים. חשוב לציין, הוא מדגיש, את עזרתם של הרשויות המקומיות וחברת המתנ"סים, שנרתמו כולם בארגון מבצע הסדרים הגדול של צעירי-חב"ד. צעירי-חב"ד לא שוכחים בליל הסדר את אותם אלו שאין באפשרותם לחגוג את ליל הסדר כדבעי. סדרי פסח מיוחדים, יערכו השנה, לגלמודים וקשישים, משפחות חד הוריות ומשפחות נזקקות. במקביל, פועל מטה צעירי חב"ד להזמין מאות ממשפחות נפגעי הטרור, שיקיריהם נפגעו בפעילות איבה בעשור האחרון - לחגוג את ליל הסדר עם צעירי-חב"ד.
 
מנגנוני העשייה החב"דית בישראל משלבים ידיים
 
 
חב"ד און ליין, 25.3.13
 
 
 
אלפי מסובים הבטיחו את מקומם באחד מ-155 הסדרים הציבוריים סדרים הציבוריים שנערכים בחסות בתי חב"ד בישראל. עוד אלפי ארוחות וערכות ליל-סדר יוגשו על שולחנם של קשישים גלמודים ונכים הרתוקים לביתם ועוד מאות סועדים יסבו ליד שולחנות בתי-התמחוי של 'אשל כולל חב"ד', ששעריהם פתוחים בפסח כבכל שאר ימות השנה. מה סוד ההצלחה של סדרי הפסח הציבוריים? מרתק להיווכח כיצד עבודה מאומצת ומלכדת בין מנגנוני העשייה החב"דית בישראל מניבים הצלחה מפעימה שאין לה אח ורע. הסדרים נהנים ממוניטין והופכים יותר ויותר פופולאריים עבור משפחות מכל גווני האוכלוסייה.
 
בישראל, נטל על עצמו ארגון החסד כולל חב"ד כבר לפני שלושים שנה, לספק בסבסוד ניכר את ארוחות ליל הסדר ממטבח הפסח שבו מכינים את הארוחות עבור בתי התמחוי. אולם בשנתיים האחרונות הנושא הקולינארי עבר שדרוג בזכות 'קרן מרומים' שגלתה עניין בפעילות זו והחליטה להעניק לפרויקט תנופה אדירה. ואכן, על שולחנות הסדרים הציבוריים מוגשת השנה ארוחה עשירה עם תפריט מושקע המשווה ל"שולחן-עורך" החב"די צביון מלכותי כיאה לליל הסדר.
 
מטבח הפסח בו מופקת ארוחת הסדר, מכינה גם את ארוחות הפסח שיוגשו על שולחנות 20 בתי התמחוי של כולל חב"ד, הפזורים כיום בערים: ירושלים, צפת, אשדוד, אשקלון, באר שבע, בית שמש, דימונה, ירוחם, לוד ורמלה. מלבד הסועדים בבתי תמחוי, נהנים אלפי קשישים גלמודים ונכים הרתוקים לביתם, מהארוחה היומית המסופקת עד למעונם באמצעות צוותי 'אשל כולל חב"ד'.
 
חדרה: יריד חווית הפסח לילדי הגנים
 
 
חב"ד און ליין, 10.3.13
 
 
 
בשבוע האחרון, בילו מאות מילדי הגנים בעיר, ביום חוויתי עם מסרי חג הפסח שארגן בית חב"ד. הילדים אפו מצות יד אמיתיות, בנו יחדיו פירמידות ואפילו הצליחו לתפוס תמונה עם אליהו הנביא ש'קפץ לבקר'. היריד הופק ע"י מחלקת הפעילות של בית חב"ד ותופעל על ידי בחורים מישיבת חב"ד 'תפארת תמימים' שבעיר.
 
כך מתכוננים ילדי רחובות לחג הפסח
 
 
חב"ד און ליין, 11.3.13
 
 
 
בבתי הספר וגני הילדים בשכונות היובל-מקוב רחובות, נערכת בימים אלו ע"י בית חב"ד פעילות מיוחדת לקראת חג הפסח, של אפיית מצות לדוגמא עם התלמידים במוסדות החינוך. בית חב"ד נעזר בתלמידות בית רבקה שבכפר חב"ד, המגיעות לעזור בפעילות החשובה עם התלמידים לקראת חג הפסח. צוות בית הספר בשיתוף ועד ההורים בבתי הספר הודו בחום לפעילי חב"ד על הפעילות החשובה הנעשית בקרב התלמידים במוסדות החינוך במשך השנה.
 
ילדי קריית ארבע וחברון אפו מצות בבית חב"ד
 
 
חב"ד און ליין, 11.3.13
 
 
 
מאפייה המסורתית של בית חב"ד קריית ארבע אירחה בבית חיה מושקא בעיר מאות מילדי קריית ארבע חברון. המבקרים למדו את הילדים להכין מצה, אפו בעצמם מצה קטנה, וצפו בסרט וידאו המתאר בדרך חווייתית את תהליך ההכנות לליל הסדר, וכיצד עורכים את 'ליל הסדר'. לסיום, כל ילד קיבל ממתק ועלון הסבר לחג.
 
בני ברק: ארגון "לב טוב" בחלוקת סלי קמחא דפסחא
 
 
חב"ד און ליין, 25.3.13
 
 
 
ארגון 'עולם החסד לב טוב' שעל יד ישיבת חב"ד בני ברק חילק כמידי שנה סלי מזון לתושבי פרדס כץ והסביבה. בזאת ממשיך הארגון את מסורת הנתינה והחסד למעלה מעשור שנים.
 
אי שם בנגב: בגדוד "אבירי הדרום" מוכנים לפסח
 
 
חב"ד און ליין, 17.3.13
 
 
 
הקצינים הגבוהים ואזרחים עובדי צה"ל, בגדוד 'אבירי הדרום' אי שם בנגב, קיבלו היום מצות שמורה מהרב יוסף הרטמן מנחלת הר חב"ד בקריית מלאכי. לפני כן שמעו הרצאה על מהות חג המצות, מצוותיו ומנהגיו, והציפיה לגאולה ולמשיח. לאחר ההרצאה המרתקת הרימו כולם כוסית ל'חיים' לכבוד החג המתקרב, לשלום החיילים ולשלום כל עם ישראל.
 
חב"ד עפולה מציג: הצגה מושקעת על יציאת מצרים
 
 
חב"ד און ליין, 17.3.13
 
 
 
בית חב"ד הפיק השנה יריד חווית הפסח שכלל בתוכו שני חלקים: בחלק הראשון הופקה הצגה מושקעת המתארת את סיפור יציאת מצרים מהשעבוד ועד נתינת התורה ע"י משה רבינו ובחלק השני, ילדי בתי הספר והגנים השתתפו במאפיית מצות שכללה תחינת חיטים ברחיים של יד שאיבת מים מבאר לישה רידוד עד האפייה של מצה חמה וטעימה שאותה קיבל כל ילד. את היריד הפעילו תלמידי התמימים מישיבת חב"ד מגדל העמק.
 
אבן יהודה: חניכי שבט הצופים סייעו באריזת סלי מזון לנזקקים
 
 
חב"ד און ליין, 20.3.13
 
 
 
חלוקת סלי מזון למשפחות נזקקות, ע"י בית חב"ד אבן יהודה בסיוע שבט הצופים ותלמידי בתי הספר 'בכר' ו'בית אב"י'. סלי המזון יחולקו לפני חג הפסח למאות משפחות נזקקות ברחבי העיר.
 
גני תקווה: מאות ביריד חוויות הפסח
 
 
חב"ד און ליין, 18.3.13
 
 
 
השנה, נרשמה הצלחה מרובה בפעילות המסיבית שנערכה השנה תחת בית חב"ד גני תקווה בסיוע תלמידי התמימים מישיבת 'אור יהודה'. הילדים נהנו מאפיית מצות חווייתית ומצפייה בסרט הסבר עלילתי לפסח לילדים ומאווירה פסחית מרוממת. המנהלות, המורות והגננות הביעו את התפעלותן מהיריד המאורגן, ומהפעילות החווייתית שארגן בית חב"ד בקרב בתי הספר והגנים ברחבי גני תקווה.
 
ילדי מעלה אדומים אופים מצות
 
 
חב"ד און ליין, 18.3.13
 
 
 
במשך כמה שבועות לקראת חג הפסח, בית חב"ד מעלה אדומים אירח מאות ילדים מהגנים ומבתי הספר של העיר, שנהנו מאפיית 'מצה לתלמיד'. האירוע כלל סדנאות, משחקים, וידאו וכמובן אפיית מצה אישית לכל ילד.
 
מאפיית המצות הנודדת של בית חב"ד מטה בנימין
 
 
חב"ד און ליין, 19.3.13
 
 
 
יותר מאלף ילדים כבר ביקרו במאפיית המצות הנודדת של בית חב"ד מטה בנימין. עד חופשת הפסח ביקרה המאפייה ב- 50 גנים ובבתי ספר ביישובים עלי, שילה, עפרה, עמונה, כוכב יעקב, כוכב השחר, רימונים, נופי פרת ואדם. במהלך החופש תתקיים פעילות ביישובים עלי, שילה, שבות רחל, עדי עד, אש קודש, קידה, ענתות ועפרה. סה"כ צפויים לבקר 2000 ילדים במאפיית המצות ולקיים פעילות חווייתית.
 
במגדל העמק חותמים בהצלחה את יריד חווית הפסח
 
 
חב"ד און ליין, 17.3.13
 
 
 
במשך שבועיים ימים עבדו ללא לאות צוות בית-חב"ד בכדי שכל ילד וילדה יחוו את חווית הפסח. יותר מ-1000 תלמידי בית-הספר בעיר אפו מצות וצפו בסרט חוויתי לפסח, המראה איך לעשות את ה'סדר' כראוי. התגובות של מנהלי בית-הספר והתלמידים לא מאחרים לבוא ומבית-חב"ד נמסר שהפעילות עוד תגדל ותפרח.
 
13 טון של מצרכים חולקו למשפחות בתל-אביב
 
 
חב"ד און ליין, 20.3.13
 
 
 
בית חב"ד ליובאוויטש תל אביב בשיתוף 'הקרן למורשת ישראל'חילקו בימים אלו עד כה מעל 1,600 סלי מזון לנזקקים בעיר תל אביב. כל סל מזון כולל את כל הדרוש לשולחן סדר ערוך ומשביע כהלכתו – מצות, דגים, יין, סוכר, שמן, לפתן ומצרכי מזון נוספים. המתנדבים הוסיפו לחבילות גם חומר הסברה על מהות החג בעברית וברוסית, וכן ערכות להדלקת נרות שבת וחג. גם הגופים העירוניים של מחלקת הקליטה והרווחה בעיר תל אביב מפנים את המשפחות הנעזרות בהם לקבל מצרכים לחג במרכז חב"ד תל אביב. ראש בית חב"ד בתל אביב מסביר כי המבצע הגדול והמרגש הזה מתבצע מידי שנה על פי יוזמתו וקריאתו של כבוד קדושת הרבי, ומתנדבי חב"ד לא ינוחו עד למימוש המטרה שהציב הרבי – שלא יישאר אפילו יהודי אחד בכל העיר שלא יזכה לליל סדר מהודר ומשמח כהלכתו.   
 
המאפיה הניידת של חב"ד למען ילדי המגורשים
 
 
חב"ד און ליין, 10.3.13
 
 
 
בית חב"ד גוש קטיף משמח את ילדי מגורשי גוש-קטיף בריכוזים השונים. המאפיה הניידת מגיעה לגני הילדים ולבתי הספר בריכוזי המגורשים ומהנה אותם בחוויית הפסח ובאפית מצות חווייתית. הילדים אופים בעצמם את המצות לאחר שמיעת ההלכות והמנהגים לחג.
 
כל דכפין ייתי וייכול: "קמחא דפסחא" נרחב באלעד
 
 
חב"ד און ליין, 21.3.13
 
 
 
לקראת חג הפסח, ארגון 'חיוכו של ילד' קיים מבצע 'קמחא דפסחא' ענק בעיר החרדית אלעד, עבור נזקקי העיר ומשפחות אנשי חב"ד. לעיר הובאו עשרות טונות של ירקות. כמו-כן סובסדו קרטוני עופות ומצות למשפחות של אנשי חב"ד.
 
 
חב"ד אשקלון: אורזים חבילות מזון עבור נזקקי העיר
 
 
חב"ד און ליין, 20.3.13
 
 
 
עשרות מתנדבים, תושבי העיר אשקלון, לצד נציגים של מפעלים שתרמו ובחורי ישיבת 'אור מנחם חב"ד אשקלון' עבדו במשך שעות רבות לארוז חבילות מזון עבור נזקקי העיר. לאור הביקוש הרב, עוצבו חבילות עשירות ביותר הכוללים כל מצרכי היסוד, פירות וירקות, מצות ויין וכמובן ממתקים ושוקולדים עבור הילדים. החלוקה אורגנה ע"י ראשי 'אגודת חב"ד אשקלון'.
 
אלפים מילדי נתניה בתוכנית מאפיית המצות של חב"ד
 
 
שטורעם-נט, 18.3.13
 
 
 
למעלה מ 4,500 ילדים מבתי הספר והגנים מכל רחבי העיר נתניה, השתתפו בתוכנית 'מאפיית המצות' לתלמיד, של בית חב"ד נתניה. המאפיה פועלת ממש עד ערב החג כדי להספיק להגיע לכמה שיותר מילדי העיר ולשתפם בחוויה של אפיית המצות. במהלך תכנית מרתקת זו לומדים הילדים אודות מנהגי והלכות החג בצורה חווייתית ומוחשית. הם צופים בסרטון מהמם הממחיש את תכני החג. תחושת התלמידים מועצמת באמצעות התפאורה המושקעת והייחודית של מאפית המצות של בית חב"ד נתניה. את ההדרכה במאפיה מגישות מדריכות מובחרות מתיכון חב"ד בנתניה 'בית רבקה'.
 
פסח בא: תנופת עשייה בבית חב"ד 'נווה חוף'
 
 
שטורעם-נט, 17.3.13
 
 
 
סדנת אפיית מצות למאות מילדי השכונה נערכה בהצלחה רבה, כל ילד למד על מושגי חג הפסח, והתנסה באפיית מצות הלכה למעשה. כל ילד קיבל שי - מה שמורה ומהודרת, לליל הסדר הקרב ובא.
 
כל דכפין בקרית שמואל - גם לקשישים בכסא גלגלים
 
 
שטורעם-נט, 29.3.13
 
 
 
השנה המסורת חודשה ע"י בית חב"ד קריית שמואל לאחר שבשנים האחרונות נוצרה הפסקה במסורת.  בליל הסדר השתתפו עשרות מתושבי הקריות אנשים, נשים וטף. בין המשתתפים נצפו זוג שחצו את שנות ה90 שהודו נרגשות על שניתנה להם האפשרות לחגוג את הסדר כהלכתו על-אף מגבלת גילם.
 
הרב מנדלזון הפך את בית הכנסת המרכזי בערד למאפיה
 
 
חב"ד און ליין, 19.3.13
 
 
 
בית חב"ד ערד בתנופת פעילות חסרת תקדים: מאות ילדים ביקרו במאפיית המצות המיוחדת לילדים. כמו בשנים הקודמות, גם השנה כללה התכנית צפייה בסרט אינטראקטיבי על חג הפסח. האירוע הקנה לילדים שלל חוויות הקשורות בחג, ובכלל זה התנסות אישית בלישת הבצק ובאפיית מצה. הילדים הנרגשים הגיעו מלווים במורותיהן וברבים מההורים, שלעיתים נראה היה כי הם מתרגשים לא פחות מהילדים, ודאגו להנציח את הפעילות המיוחדת בתמונות רבות. לאחר הסבר ממצה ויפה מאנשי בית חב"ד על חג הפסח וליל הסדר, הסבירו מדריכות מיוחדות לילדים על כל תהליך אפיית המצות וליוו אותם בכל שלב ושלב. בסיום הפעילות קיבל כל אחד מהילדים שי אישי.
 
מסכמים קמחא דפסחא: כולל חב"ד דאג לכל נזקק
 
 
שטורעם-נט, 24.3.13
 
 
 
דברי שר האוצר החדש על אוברדרפט-מפלצתי שמצא וכוונתו לסגור ברזים ולצמצם את התמיכה באוכלוסיות חלשות - מתפרסמים בדיוק ביום בו ארגון החסד כולל חב"ד מגיע לשלב הסיכומים במבצע פסח תשע"ג. הנתונים מציירים תמונת-שטח מפעימה עם קרוב ל-23,000 משפחות שקיבלו סיוע ישיר בהיקף אדיר, במגוון פרויקטים שהותאמו לגוני האוכלוסייה, בשיתוף פעולה פרטני עם צוותי הרווחה, גבאי קהילות, קרנות חסד וגורמי שטח שהעצימו את איכות הנתינה ודאגו ש'קמחא-דפסחא' יגיע לכל דכפין.
 
גולת הכותרת בפעילות היא הסיוע לאנ"ש (אנשי שלומנו = חבדניקים). הנתינה בכרם חב"ד היא במתכונת מכובדת ומכבדת: תלושי קנייה הנשלחים למשפחות נזקקות, שנבחרות ע"י וועדי הקהילות. הגבאים, העוסקים בצרכי ציבור באמונה, לא רק דואגים לשים לב לכל משפחה נזקקת ולצרפה לנתינה, אלא גם מגייסים בין בעלי-היכולת בקהילה שליש מהסיוע הניתן למשפחות. בנוסף, ניתנת עזרה פרטנית לשלוחים ומנהלי בתי חב"ד ששליחותם אומנותם. גם הם זוכים לתווי כולל חב"ד, הניתנים למימוש בקרוב ל-500 בתי עסק פופולאריים מכל תחומי הצרכנות.
 
בקהילות הקודש - בערים, בשכונות ובכל ריכוזי מגורי האוכלוסייה החרדית, מסייע כולל חב"ד למשפחות הנזקקות בחלוקת 'סלי מזון', הניתנים בשיתוף פעולה עם קופות הצדקה, קרנות החסד וועדי הקהילות. המשפחות נבחרות באופן פרטני ע"י האחראים והגבאים, שאף מגייסים חלק מהמימון הנדרש. מדובר במפעל לוגיסטי אדיר בו מעורבים מאות מתנדבים. כולל חב"ד רוכש מוצרי מהדרין, אורז את סלי המזון ומשנע אותם לערים. שם מתבצעת החלוקה בשיתוף הגורמים הקהילתיים, בלבביות ותוך שמירה קפדנית על כבוד המקבלים ומניעת טרחה מצדם. סלי המזון מכילים את כל המוצרים הנדרשים למשפחות לפסח ולחודש ניסן. הפעילות כולה: הן לאנ"ש ולשלוחים, הן למשפחות החרדיות, נעשית בשיתוף פעולה הדוק עם קרן מרומים שראשיה נושאים בעול עם כולל חב"ד תוך אכפתיות אמיתית ורוחב לב, מטים שכם ומאפשרים את הנתינה האדירה של כל צורכי הפסח לכל דכפין.
 
פרויקט נוסף רחב תפוצה הכרוך בלוגיסטיקה אדירה ומערך מתנדבים ופעילים, הוא חלוקת סלי מזון למשפחות רווחה במגזר הכללי. מדובר במשפחות מצוקה הנבחרות על ידי הצוות הסוציאלי במחלקת הרווחה העירונית. כל משפחה מקבלת סלי-מזון הכוללים את כל מגוון המוצרים הנדרשים לפסח. שותפים למימון סלי המזון למשפחות הרווחה במגזר הכללי הם הקרן לידידות בראשותו של הרב יחיאל אקשטיין. משפחות הרווחה במגזר הכללי, מקבלות סל-מזון המורכב משלושה ארגזים גדולים, בהם כמות מספקת של כל מה שמשפחה זקוקה לו בפסח. בין היתר, נכללו בארגזים: מצות, יין ומיץ ענבים, ירקות, שימורים ושימורי-דגים, ממרחים, תבלינים, קטניות ומוצרי יסוד – ומוצרים חיוניים נוספים כמו עוגיות ובקבוקי שתייה, נרות, סבון רחצה ומוצרי ניקוי, ועוד. כל משפחה גם זוכה בתלוש לקניית בשר עופות ודגים.
 
אז לפני שהרוחות החדשות ינשבו מהאוצר ויבהילו אתכם, אל תשכחו: יש מי שכבר קרוב ל-250 שנה ברציפות - בכוחם וברכתם של אדמו"רי חב"ד ובמיוחד תחת נשיאותו בקודש של הרבי, רועה ישראל ומנהיגו - נושא בעול הובלת שמחת החג לכל קצווי ארץ. ארגון החסד כולל חב"ד זכה גם השנה לדאוג שגם הפסח הזה 'כולנו מסובין' ושכל יהודי יוכל מלב הומה ונרגש לייחל ולהתפלל 'לשנה הבאה בירושלים הבנויה'.
 
48 שעות ל'סדרים' הציבוריים. הצצה להיערכות בתי-חב"ד.
 
 
חב"ד און ליין, 23.3.13
 
 
 
בעוד 48 שעות, עשרות-אלפי יהודים יסבו ל'סדר', חלקם בפעם הראשונה בחייהם, באלפי 'סדרים' שמארגנים שלוחים חב"ד ברחבי הארץ והעולם. חלק מהשלוחים ייעזרו ב-500 בחורי-ישיבה מארה"ב שנשלחו לסייע להם כחלק מה'מרכז שליחות' המסורתי. לפי נתוני משרדי 'מרכז שליחות', השנה צפויים להשתתף למעלה מ-50,000 יהודים בסדרים שיערכו ב-82 מדינות ברחבי העולם. בארה"ב, חבר-העמים ובארץ-הקודש - כמו גם במדינות נוספות בעולם - ייערכו מאות 'סדרים' ציבוריים על-ידי בתי-חב"ד השונים. בכל 'סדר' צפויים להשתתף יהודים רבים.
 
במלטה ה'סדר' ייערך באולם מפואר עם 200 מקומות ישיבה ובית חב"ד עמל על רכישת ציוד חדש לפסח, טבילתו והכנת האוכל.
 
בנפאל יערך ה'סדר' הגדול בעולם באולם מפואר בו ישתתפו כ-1500 משתתפים שכבר הבטיחו כרטיסים מראש. אלפי בקבוקי יין ומעל לטון מצות נשלחו במכולה מישראל. בעיירה פוקארה יתאספו כ-500 מטיילים לחגוג את ה'סדר'. ה'סדר' הגבוה ביותר בעולם ייערך בהרי ההימלאיה באמצע ה'טרק' של האנפורנה מנאנג'. הבחורים יצאו לשם כבר ביום חמישי בכדי להספיק ולהביא את שמחת החג ל'בן החמישי' (הכינוי ליהודי חילוני) כשהוא מטפס על ההרים.
 
בווייטנאם צפויים להשתתף 200 אורחים ב'סדר' שייערך במלון יוקרתי בעיר.
 
בברלין יערכו ארבעה 'סדרים' ציבוריים. למעלה מעשר טון של מוצרי מזון חולקו לנזקקים בעיר, בבתי-רפואה ובבתי-סוהר. במקביל, נערכו תוכניות 'הכנה לסדר' בבתי-הספר השונים בעיר, גם בבתי-ספר לא-יהודים. כמו-כן נערכו שיעורים ל'הכנה לליל הסדר' לכחמישים משתתפים. הסדר הראשון ייערך במלון מפואר במרכז העיר בהשתתפות כארבע-מאות איש, השני ייערך עבור דוברי עברית וצפויים להשתתף בן כמאה אנשים. ה'סדר' השלישי ייערך לסטודנטים והרביעי, הייחודי מכולם, ייערך בבית-הסוהר. במהלך השבוע שעבר, חולקה 'מצה שמורה' לכחמש-מאות אנשים בעיר, בשגרירות הישראלית ובמשרדי ממשלה.
 
בצרפת תערוך חב"ד 'סדרים' בעשרות מוקדים. לקראת חג-הפסח חילקו השלוחים יותר מעשרים אלף חבילות של מצות שמורות, הדפיסו מאה וחמישים אלף פלאיירים על החג, הפעילו 'טנקי מצוות', הדפיסו אלפי הגדות, חילקו 'מצה לילד' בכל בתי-הספר היהודיים בפריז, הדפיסו עיתון מיוחד עבור הילדים, השיקו פרסומות ברדיו, חילקו סלי מזון לנזקקים, סידרו מנות כשרות לאסירים יהודים ועוד.
 
בליל הסדר המרכזי בטאיוואן צפויים להשתתף כ-150 איש, ובנוסף הבחורים-השלוחים ייערכו במקביל 'סדר' לכ-30 סטודנטים וצעירים המתגוררים בטאיוואן.
 
בבניין בית-חב"ד החדש בהמבורג נמצאים בימים אלה בתנופת עשיה לקראת חג-הפסח. מאות מיהודי העיר נוהרים לבית-חב"ד להצטייד במצרכי מזון לחג, ובחבילת מצות שמורות. ביום ראשון האחרון התאספו במקום כמאה וחמישים ילדים, בכדי לבקר במאפיית המצות החווייתית שנבנתה במקום. בסיום אפיית המצה קיבלו הילדים המאושרים את המצה האישית שלהם. בין-היתר, עמלים בבית-חב"ד בעיר על ה'סדר' המרכזי, אשר למעלה מ-350 מיהודי העיר צפויים להשתתף בו. חב"ד גם חילקה הקימחא דפיסחא במסגרתו נשלחו לכמאה משפחות מארזי מזון לפסח הכוללים מצות שמורות, יין, דגים ומצרכים נוספים.
 
בתאילנד, כבכל שנה, צפויים אלפי מטיילים ישראלים להשתתף ב'סדרים' המרכזיים שמארגן בית-חב"ד. ה'סדר' המרכזי ייערך בבנגקוק שם המטיילים הרבים יהנו מתוכנית עשירה ומרתקת, בהנחיית השלוחים.
 
בסנט פטרבורג, חב"ד תארח 3,000 איש ב'סדרים' הציבוריים. אלפי קשישים ונזקקים מקבלים לביתם חבילות מזון לחג הפסח. ה'סדר' המרכזי ייערך באולם בית-הכנסת הגדול בהשתתפות כ-800 איש.
 
 
נראה שמדינת ישראל הכניסה את עצמה לדילמה: מצד אחד חב"ד מבצעת פעילות מבורכת, שחלקה הגדול ממומן ממקורותיה העצמיים. לפעילות זאת אין תחליף ואף מוסד ציבורי או פרטי אחר אינו יכול להיכנס בנעליה של חב"ד ולנהל את הפעילות הזאת במקומה. מצד שני, לא רק שהמדינה עוזרת לממן פעילות מיסיונרית שמקרבת את החסידות האנטי-ציונית הזאת לרבבות אנשים אלא שהיא אף עוזרת לה להיכנס לגני ילדים ולבתי ספר, לחרוט את עצמה בתודעתם הרכה של הילדים ולהפוך את פולחן האישיות של הרבי מליובאוויטש למרכיב כמעט נורמטיבי בתוכנית הלימודים של בתי ספר שממומנים על ידי המדינה. אין לי פתרון פרקטי לבעיה הסבוכה הזאת אך נראה לי שעל המדינה להתנות את התמיכה הכספית שהיא מעניקה לפעילות הפילנטרופית של חב"ד בהרחקת הסמלים של כת פולחן האישיות של הרבי מליובאוויטש, ובראש וראשונה את תמונתו שהיום מקשטת כל כינוס של חב"ד. בתמורה לתמיכתה על המדינה גם לדרוש שלסדרי הפסח ולפעילות בגנים ובבתי הספר לא יתלוו הרצאות, דרשות והטפות שמחדירים את המסרים של חב"ד היישר אל תוך הוריד של אותם תמימים שאינם מבינים שהם נמצאים במחיצתם של מיסיונרים מיומנים שמנצלים את ההזדמנות להפצת המעיינות הפרטיים שלהם ולקירובם לכת ייחודית שעל זיקתה ליהדות כבר קמו לא מעט מערערים.
נקרא 2817 פעמים

6 תגובות

  • קישור לתגובה שבת, 08 פברואר 2020 14:25 הוסף ע״י עדי אביר

    מנחם אש,

    במאמר כתבתי:

    'מהיכן, אם כן, מגיע המימון לפעולות השיווקיות הגרנדיוזיות של חב"ד? מאתנו כמובן: מהרשויות המקומיות, חברות המתנ"סים, קופות צדקה, ועדי קהילות, קרנות חסד, הקרן לידידות בראשותו של הרב יחיאל אקשטיין (כמה אירוני שקרן של תורמים נוצריים מארה"ב עוזרת בפעילות השיווקית של קבוצה חרדית ששנאת הנצרות היא נר לרגליה) ומן הסתם גם מעטיני האוצר מהם חב"ד, כמו כל החרדים שמקימים עמותות שמבקשות ומקבלות תקציבים ממשלתיים לניהול פעילותם המבורכת, כבר למדה לינוק לרוויה.'

    הכתבות שהבאתי במאמר מאשרות חלק מטענותיי לגבי את ועדי קהילות, קרנות חסד והקרן לידידות. קשה מאד למצוא מידע על הקף ההעברות של העיריות וגופי צדקה אחרים אבל אין לי ספק שכסף רב מוזרם לעמותות חבדיות גם באמצעות השלטון המקומי. לגבי העברות ממשלתיות תוכל להיעזר באתר גיידסטאר:

    https://www.guidestar.org.il/home

    באתר זה ניתן למצוא מידע על כל עמותה שרשומה בישראל ואם תחפש עמותות שבשמם מופיעה המילה 'חב"ד' תגלה שיש 647 עמותות כאלו ותוכל לבדוק עמותה אחר עמותה ולראות את הקף תקציבה וסכום התמיכות הממשלתיות שהיא מקבלת. למשל, בלשונית 'נתונים כספיים' של העמותה הראשונה ברשימה, 'מעונות חיה - רשת מעונות יום שעל יד כולל חב"ד (ע"ר)', נגלה שעמותה זאת מקבלת תמיכה של 9,521,597 ₪ מהמדינה, ו-9,776,596 ₪ מגורמים אחרים בארץ (כנראה גורמים בשלטון המקומי וחברות ממשלתיות ועירוניות) וכן תרומות מחו"ל בהקף של 5,242,159 ₪.

    בלשונית 'בעלי תפקידים' תמצא את שמות בעלי העניין ששולטים בעמותה (בדוגמה זאת בעלי העניין הם מנחם מנדל בלויא ומשה שמואל דוטש אשכנזי). מתחת לשמות הללו תמצא רשימה של 'ארגונים נוספים בהם מכהנים נושאי משרה' בה מופיעים שמותיהן של 15 עמותות נוספות, שלא כולן מתהדרות בשם 'חב"ד' וכך מסתבר שלחסידות קשורים הרבה יותר מ-647 עמותות. אחת מ-15 העמותות הללו, לשם דוגמה, היא 'אשל ירושלים בית תבשיל לזקנים וגלמודים' שגם היא נשלטת על ידי בעלי העניין מנחם מנדל בלויא ומשה שמואל דוטש אשכנזי. עמותה זאת מקבלת 19,071,000 ₪ מהמדינה, 4,820,000 ₪ מרשויות מקומיות ו-2,263,000 ₪ כהקצבות ותמיכות ממוסדות אחרים. גם היא קשורה לארגונים נוספים וכך הלאה.

    אם נראה בכל העמותות של מנחם מנדל בלויא ומשה שמואל דוטש אשכנזי קונגלומורט אחד נבין שהזוג הזה שולט בעשרות מיליוני שקלים, אם לא יותר. אין ספק שרוב הכסף שהם מגייסים מופנה לפעילות הלגיטימית עבורה הוקמו העמותות הללו אבל בהיעדר פיקוח ממשי, קשה לדעת איזה אחוז מכספי העמותה מופנה גם לפעילות שיווקית, דוגמת זו המתוארת בכתבות שבגוף הפוסט, ואיזה אחוז מגיע בסופו של דבר לכיסים פרטיים. כפי שקרה במקרה של הרב יוסף יצחק אהרונוב, לשעבר ראש העמותות המרכזיות של חסידות חב"ד:

    https://www.1vsdat.org/index.php/q/q/item/1723-%D7%A0%D7%A4%D7%99%D7%9C%D7%AA-%D7%97%D7%91-%D7%93-%D7%95%D7%9E%D7%A9%D7%9E%D7%A2%D7%95%D7%99%D7%95%D7%AA%D7%99%D7%94

    אם אתה רוצה לחקור את הנושא יותר לעומק תוכל ללבדוק את הרישומים של שאר העמותות החבדיות ולהעריך בעצמך באילו סכומים מדובר. לא כל העמותות מקבלות תמיכות ממשלתיות, כמובן, ורוב התמיכות שכן מתקבלות הן הרבה יותר צנועות אבל ברור שמערך העמותות החבדיות זוכה לתמיכות ממשלתיות ועירוניות בהקפים מרשימים וממילא הרבה מהכספים שאנו משלמים כמיסים, ארנונות וכדומה מגיעים בסופו של דבר לעמותות שאחת ממטרותיהן החשובות ביותר היא האדרת הרבי מליובאוויטש והפצת התורה שהוא המציא.


    עדי אביר






    מעבר לעמותו שהמילה 'חב"ד' מופיעה בשמן יש עוד עמותות רבות שאינן מתכבדות בשם זה.

  • קישור לתגובה שישי, 07 פברואר 2020 20:52 הוסף ע״י מנחם אש

    יכול לספק מקורות המעידים על מקורות המימון? אשמח לראיות בנושא, אני מצטט אותך הרבה ורוצה לראות שאני לא נופל פה

  • קישור לתגובה חמישי, 20 פברואר 2014 20:49 הוסף ע״י עדי אביר

    רז,

    אם אתה אומר אז אתה לבטח יודע ואתה יודע כי הרב שלך לימד אותך את כל הסיסמאות הללו והבטיח לך שזאת האמת.

    חב"ד יושבת על רכוש בשווי מאות מיליוני דולרים. כיצד, להערכתך, היא הצליחה לצבור כל כך הרבה הון ונכסים? אם תחשוב טוב תגלה שאתה מקדיש את זמנך, מרצך, כישוריך וממונך להשגת יעדי חב"ד אבל הרכוש שהחסידות צוברת מוחזק בעמותות שהוקמו על ידי ראשי החסידות ואתה לעולם לא תהנה ממנו.

    אתה נראה לי בחור נבון, ולכן לא יקשה עליך לערוך מחקר בגוגל עם צירופים שונים של המילים:
    Chabbad ,litigation, crime, real estate, drugs, money laundering, jail וכדומה. ספר לי מה אתה מגלה. ספר לי גם מה אתה יודע על הרב יוסף יצחק אהרונוב ומדוע הוא זומן בימים אלו לשימוע לפני העמדתו לדין באשמת הלבנת הון, העלמות מס, גניבה מתאגיד, אי רישום הכנסות וכדומה.

    רז, כמו כל הצעירים שנשבים בקסמה של כת גם אתה אוטם את אזניך בפני כל מי שאינו משתייך להנהגת הקבוצה עימה בחרת לקשור את גורלך אבל עליך להאמין לי - בחב"ד אמנם יש הרבה חסידים תמימים וישרי דרך שמאמינים בכל ליבם בסיסמאות של מנהיגיהם אבל גם הצפון קוריאנים מאמינים בכל מאודם בסיסמאות בהן קים ג'ונג און מאכיל אותם. ההנהגה הצפון קוריאנית היא מושחתת, תאבת כוח ורודפת בצע אבל רוב הציבור הצפון קוראני אינו מבין זאת. גם רוב חסידי חב"ד אינם מבינים שמנהיגיהם הם מושחתים שרודפים אחר כבוד, כוח וכסף.

    בא נקווה שתבין את האמת לפני שתשרוף את עתידך בשירות הכת הצינית הזאת. אל תתמסר בכזאת קלות לאנשים שמנצלים אותך שכבר סימנו אותך כמי שיזרים להם כספים עוד שנים רבות.

    עדי אביר

  • קישור לתגובה חמישי, 20 פברואר 2014 19:33 הוסף ע״י רז

    אתה מבלבל את הנוח. אין שום מימון ושום גבירים. אמנם ישנן תרומות חד פעמיות. אבל רוב המימון מגיע מאותם אנשים שנחשפו לפעילות הברוכה של שליחי חבד ורוצים לקחת חלק קטן בה. אה, וחבד גם מתנדבת המון בשביל המדינה כמו שציינת עם חלוקת קמחא דפסחא מכספי רווחה בלי להפריש לעצמם שקל אחד על המאמצים והזמן.
    אתה מקנא? לך תעזור לאנשים תוציא את המרץ על משהו טוב...

  • קישור לתגובה רביעי, 22 מאי 2013 11:21 הוסף ע״י עדי אביר

    יענקל,

    אני מניח שאתה עצמך חסיד, או לפחות אוהד, של חב"ד ולכן אתה מעדיף לראות רק את הצד החיובי ולהתעלם מהפן המיסיונרי בפעילותה של החסידות. כשרואים את התמונה כולה מבינים:

    1. חלק מהפעילויות ההומניטריות של התנועה ממומן מתקציבי קמחא דפסחא ממשלתיים.

    2. כספים נוספים מגיעים מתורמים שהושפעו מהמסרים של החסידות ושוכנעו בחשיבות 'הפצת המעיינות'.

    3. חב"ד מנצלת את זמנם, כישוריהם ומשאביהם של המתנדבים, ובכללם השלוחים בבתי חב"ד, ללא כל תמורה.

    4. בכל הפעילויות הללו, ובמיוחד בפעילויות שנערכות לילדים בגיל הגן והחינוך היסודי, חב"ד מפיצה את מסריה השיווקיים ו'מקרבת' את הנוכחים לתורתו של הרבי ולדרכה של החסידות.

    5. גם הסדרים הציבוריים נערכים בצל תמונתו של הרבי והנוכחים מבינים היטב למי הם צריכים להיות אסירי תודה.

    6. משתמע מכל זה שחב"ד מצליחה לארגן מבצע שיווקי רחב היקף, שחושף אותה לציבור רחב ותורם לגיוסם שלך חסידים נוספים, במידה רבה על חשבונם של המדינה והמתנדבים התמימים שנרתמים מבלי משים למאמצי השיווק והמכירות של זרם מיסיונרי שעושה כל מאמץ לגייס שפוטים חדשים שיעבו את שורותיו ויהפכו למעריצים מושבעים של הרבי ולעושי דברם של הרבנים שירשו את הילתו וסמכותו.

    7. התמונה תתחוור לך אם במקום חב"ד היית מציב חברה עיסקית, נגיד כזאת שמשווקת משחקי ילדים. האם היית מסכים שהיא תערוך, במסגרת הגנים ובתי הספר, פעילויות 'חינוכיות' בהם היא תציג את מוצריה, תשתף את הילדים בפעילות חווייתית ותרמוז שהילדים יוכלו להינות ממשחקים הרבה יותר מפתים אם הם יצטרפו למועדון המעריצים של מיקי מאוס? האם לא היית מתקומם אם היה מסתבר לך שהפירמה הזאת מקבלת מימון ממשלתי שמסייע לה בקידום פעילותה השיווקית? האם אתה היית מתנדב לעזור לה ללא כל תמורה?

    היהדות מוקירה את הנותנים בסתר וגם אני, כמובן, לא הייתי מעלה שום טענה כלפי חב"ד אם היא היית מטיבה עם האוכלוסיות החלשות מבלי לנופף כל הזמן בדגלו של הרבי ומבלי לנצל את הפעילות לקידום מטרותיה המיסיונריות. הפעילויות שהיא עורכת בגנים ובבתי ספר הן פסולות מכל וכל ועל הרשויות לאסור על מוסדות שנהנות מתקצוב ממלכתי לשתף פעולה עם הקבוצה המיסיונרית שמנסה לגנוב את ליבותיהם של ילדים רכים, שעדיין אינם מסוגלים לזהות את מטרותיהם הסמויות של המיסיונרים, ושל הוריהם התמימים שאינם מבינים שעוד מספר שנים הם אלו שיאלצו להתמודד עם הקוצים והברקנים שיצמחו מהזרעים שהמיסיונרים החב"דיים זורעים בנפשותיהם של ילדיהם.

    בברכה,

    עדי אביר

  • קישור לתגובה רביעי, 22 מאי 2013 10:07 הוסף ע״י יענקל

    לא הבנתי: מה חב"ד שונה מכל שאר עשרות/מאות עמותות הרווחה במדינה שעושות את מה שהמדינה צריכה לעשות? האם ראית פעם כמה אנשים שרוב החברה הישראלית הממוצעת לא מסתכלת עליהם ומעדיפה להתעלם מקיומם מתרגשים עד בכי ומודים על הסיוע ועל תשומת הלב שהם מקבלים ללא כל תמורה? בזמן שהמדינה מוציאה את הנשמה לפני שהיא משחררת שקל.
    כותב המאמר פתח יפה וחבל ששנאתו העבירה אותו על דעתו.
    רוב הארגונים שמסומנים באדום הם ארגונים חבדים בעצמם (אשל כולל חבל וקרן מרומים) זה לא. בפעיל בבית חב"ד עירוני אני מעיד בפניך שמעולם לא קיבלו שקל לא ממתנ"ס ולא מ"ועדי קהילות" (מה זה בכלל??) וכו'.

Login to post comments

התגובות האחרונות